Overview
       
     
Brief
       
     
Challenges
       
     
4.jpg
       
     
5.jpg
       
     
6.jpg
       
     
7.jpg
       
     
8.jpg
       
     
9.jpg
       
     
10.jpg
       
     
11.jpg
       
     
12.jpg
       
     
13.jpg
       
     
14.jpg
       
     
15.jpg
       
     
16.jpg
       
     
17.jpg
       
     
Mendeley Alphabeta Blue Tint.jpg
       
     
Overview
       
     
Overview

A 20,000 sq ft suite of offices that respond to a complex technical brief, at the same time as prioritising staff’s ergonomic needs, for a fast-growing scientific information company. The offices are located in the landmark AlphaBeta development in Finsbury Square, part of London’s burgeoning Tech City.

Brief
       
     
Brief

The brief revolved around enabling staff to work at their optimum level, especially when coding. This meant planning for single working, working in pairs and also in both smaller and larger groups with maximum flexibility and variety. The brief also requested specific areas where consumers could test new software and be observed in the process, as well as a range of break-out spaces and a central gathering space.

Challenges
       
     
Challenges

The timing was very challenging, working with a base build that wasn’t complete and a deadline that meant taking early possession. Part of the brief was to navigate a clear path between end-user needs and expectations and parent company design guidelines. Elsevier were very much seeking a showcase for their new technology flagship business, whilst Mendeley was seeking to push boundaries as a forward-thinking, fast-growing concern.

4.jpg
       
     
5.jpg
       
     
6.jpg
       
     
7.jpg
       
     
8.jpg
       
     
9.jpg
       
     
10.jpg
       
     
11.jpg
       
     
12.jpg
       
     
13.jpg
       
     
14.jpg
       
     
15.jpg
       
     
16.jpg
       
     
17.jpg
       
     
Mendeley Alphabeta Blue Tint.jpg