Overview
       
     
Brief
       
     
challenges
       
     
the snug
       
     
meeting rooms
       
     
Testimonial BO.jpg
       
     
partner's area
       
     
opportunities to display everywhere
       
     
The influence of Fibonacci
       
     
design studio
       
     
butterfly memory wall
       
     
collaboration spaces
       
     
our new staircase
       
     
connection spaces
       
     
ground floor plan
       
     
Overview
       
     
Overview

Brand Opus LLP relocation in London W1, completed March 2014 with 19,000 sqft of studio space over three floors

Brief
       
     
Brief

The brief was to create a home from where employees & clients alike could form an emotional connection. The space needs to allow them all to work in distinct environments based on activity and mood - just like home. All the teams had to be on one floor including the partners, who were slightly separate but still accessible and connected

challenges
       
     
challenges

These included a late client re-brand (two years into the project) and an extremely complex base build with the discovery of elements previously concealed. 

the snug
       
     
the snug
meeting rooms
       
     
meeting rooms
Testimonial BO.jpg
       
     
partner's area
       
     
partner's area
opportunities to display everywhere
       
     
opportunities to display everywhere
The influence of Fibonacci
       
     
The influence of Fibonacci

During one of the early workshop design sessions we were discussing the proposed staircase geometry that has a graceful elliptical shape, which intertwines over two levels like DNA. The BrandOpus team noticed the similarity with the Fibonacci sequence, which they often use in their work on packaging and graphics. We decided to bring this influence directly into the scheme both in terms of space planning of the ground floor account management team (whose benches radiate from a Fibonacci spiral) and set into the timber flooring on the lower ground floor where a stainless steel band reflects the staircase geometry.

design studio
       
     
design studio
butterfly memory wall
       
     
butterfly memory wall
collaboration spaces
       
     
collaboration spaces
our new staircase
       
     
our new staircase
connection spaces
       
     
connection spaces
ground floor plan
       
     
ground floor plan